Tips

På denne side vil jeg skrive om nogle af de metoder jeg bruger.


Hornfisk bag bombardaen
Da min bror og jeg fiskede Hornfisk sidste år i Vejlefjord begyndte vi at bruge Hornfisk som agn bag bombardaen. Metoden vidste sig at både fange Hornfisk, Havørred og Makrel, på samme spot! Efter vi brugte denne metode øgede vi vores fangster markant, og bliver man træt af at spise Hornfisk så er dette en god anvendelses mulighed. Selve bombardateknikken kræver efterhånden ikke en forklaring, men jeg vil her forklare hvordan vi bruger Hornfisk som agn på bombardflådet. 

Bombarda flådet:
Til dette fiskeri bruges klare intermediate bombarda flåd i 15-25gram. At flådet er langsomt synkende gør at man kan fiske agnen i forskellige hastigheden og forskellige dybder. For fanget skal være mellem 2-3m alt efter hvor øvet man er i bombardafiskeriet, og det er vigtigt at man holdet agnen fri af vandet i kastet, ligger strimlen i vandet vil den hurtigt ryge af pga. af modstanden.


Hornfiskestrimlen
Strimlen klippes med en saks i aflange trekantede stykker på ca. 4-5cm og monteres på en lille trekrog som på billedet. Jo tyndere og længere strimlen er, jo mere liv får den i vandet, og imiterer en lille fisk. Man kan med fordel montere trekrogen med en lykkeknude som f.eks. Rapala knuden, på den måde får strimlen endnu mere liv i vandet.

Indspinningen:
Jeg plejer selv at fiske meget langsomt med flere spinstop, og så evt. øge hastigheden tilsidst i indspinningen. Som i det meste spinnefiskeri er variation i indspinningshastigheden vigtig!

Når fisken bidder:
Fisker man efter hornfisk er det vigtigt at så snart hugges mærkes, skal bøjlen på hjulet slåes fra så fisken får lov at svømme væk med agnen i 5-7sekunder, herefter gives modhugget. Hornfisk kan til tider være svære at kroge, så derfor er det alfa omega at de får lov til at få ordentlig fat i strimlen før der gives modhug. Det samme gælder egentlig også for Havørreder, men jeg oplever for det meste at de hugger hårdt og kontant på strimlen, og her skal modhugget falde hurtigt.2 kommentarer: