På kysten i Skåne

I sidste uge meldte jeg mig ind i fiskeklubben "Kystfiskeren", som er en klub der arrangerer kystture et par gange om måneden. Igår var jeg så på min første tur med 4 andre medlemmer, hvor målet var den skånske kyst i Sverige.

Bugt ved Gisløvshammer hvor der var lidt læ for den stærke vind
Ved 7 tiden blev jeg hentet ved min bopæl på Amager, og efter at have samlet den sidste fisker op i lufthavnen gik turen mod Sverige. Efter et par timers kørsel ankom vi til det første spot, Gisløvshammer. Efter vi havde skiftet til kystudstyret gik vi ud til vandet for at starte fiskeriet. Vejret var gråt og der havde ligget en tæt tåge hele vejen mod pladsen, temparturen var omkring 1 grad med rimelig stærk blæst med vindstød op til 10ms. Jeg har ikke fisket på den svenske kyst før, men hold op det så indbydende ud! Bunden variede fra sandbund, til med store stenrev, hvor en vadestav var et must for ikke at vælte på de glatte sten. Vi delte os op og fiskede det store område af. Jeg startede ud med den gode gamle Saltywobler i hvid, men efter vi havde fisket i nogen timer og kigget dybt i grejæskerne, måtte vi erkende, at det var det døde hav vi fiskede i! Ingen havde set eller mærket fisk, så derfor bestemte vi os for at skifte plads. 

Vi kørte op forbi Simrishamn til Vik, hvor der både kunne fiskes fra klipper og vades langs stranden. Her var vi i læ for den nu tiltagende vind, dog var det begyndt at regne en del. Jeg prøvede et par forskellige agn af, blandt andet en Lawson Bullet i ambulancefarver, måske skulle ørrederne provokeres lidt? men mærkede stadig intet. Et par af de andre fiskere mødte et par andre danske fiskere som heller ingen ting havde set eller mærket det sidste stykke tid. Vi mødte dog ingen lokale svenske fiskere, og det måtte måske være tegn på at der nok ikke var noget at komme efter for tiden?
Ved en del af kysten ved Vik kunne man fiske direkte fra klipperne ud i flot klart vand 
Vi sluttede af med at gå igennem Vik for at fiske i en bugt med sandbund og små stenrev. Efter et stykke tid var der stadig ingen ting at mærke for enden af linen! INTET! Sandbund kan ellers være giftig at fiske af ved solnedgang, fordi tobisstimer trækker ind for at grave sig ned i sandbunden og overnatte, og dette fænomen kender ørrederne naturligvis til. Dog blev vi ikke ved til solnedgang, men gik tilbage til bilen for at komme ud af vadersne for at komme hjem ad.

Et stykke kyst ved Vik. Selvom det var plusgrader var der stadig meget is.
Selvom det desværre ikke var fangsterne der prægede turen, var det alligevel fedt at komme ud og opleve den svenske kyst, og så i selvskab med fire flinke og passionerede lystfiskere som jeg helt klart kunne lære noget af. Jeg glæder mig til at komme ud med klubben igen, især for at få prøvet nogle af de kendte sjællandske hotspots af som jeg endnu har til gode at se.    

Kommentarer