En eftermiddag langs kalvebod fælled, jeg sent vil glemme..

Idag bestemte jeg mig for at tage en tur ud omkring Sluseholmen. Jeg ankom ved 2 tiden, og bestemte mig for at give stykket langs Kalvebod fælled en chance. Jeg startede lidt efter togbroen, og her var vinden lige i ryggen af mig, så hvis jeg gik ned af den lille skrænt var der dejligt vindstille samtidig med at vandet længere ude stadig bar præg af vinden der målte ca. 8-9ms. Jeg arbejdede mig stille og roligt længere og længere væk fra broen, ud af. Jeg fiskede med en Salty 18grams i sort og rød, med lidt mere fart på, end jeg ellers har haft i de kolde perioder.

Kalvebodløbet en flot forårsdag

75cm havørred! Genudsat. 
Efter 2 timers fiskeri, uden at have set eller mærket nogen fisk, begyndte tvivlen at melde sig, jeg var  nu nået ud forbi bådhavnen. Kast for kast arbejdede jeg mig længere og længere, skulle dette være min ottende nultur i træk? Jeg lagde endnu et kast, og så skete der noget! Efter 4-5 omgange på hjulet kom et tungt hug for enden af linen, jeg gav et hårdt modhug, og stod nu med en stang der bøjede helt ned til korken. 30 meter ude rullede en fisk rundt i vandet et par sekunder, før den gik længere ned, jeg mærkede hurtigt at det var en fisk med god størrelse, så jeg lagde hårdt pres på fisken. Efter 3-4 minutter med et par udløb, kom en stor mørk bredside til syne, hold da op den var flot! Efter yderlige 3-4 minutter var fisken udtrættet og lagde sig på siden, jeg fik fisken helt ind og i det jeg skulle tage fat om fisken skar fiskens tænder min 0.12 fletline over! Jeg fik hurtigt et solidt greb om haleroden på fisken og trak den op på land og hold kæft en fisk! Den var meget farvet og der skulle handles hurtigt hvis den skulle overleve en genudsætning, derfor lagde jeg den forsigtigt i græsset og fik min enkelt krog hurtigt ud. Jeg skyndte mig at tage et par hurtige billeder ved siden af min stang så jeg senere kunne estimere længden, og satte herefter fisken ud igen. Fisken var 75cm og jeg skyder den til at veje omkring 5kg, hvilket helt sikkert er min største fisk til dato!


Jeg fiskede efterfølgende videre en halv times tid uden at mærke noget og besluttede så at drage hjemad. 

Kommentarer

 1. Det er bare en super flot fisk.

  SvarSlet
 2. Super flot fisk! Var selv i slusen i dag og nede bag Sjællandsbroen også, og ville fiske på Kalvebod Fælled præcis hvor du tog den her, men vinden stod lige på og gjorde det svært at kaste. Ville meget gerne hilse på din ven :) men vi mærkede ingen fisk i dag. Tror du fiskene går på begge sider, eller er chancen størst ovre på fælledsiden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Jeppe. Tak! Ja der er somme tider hvor det er ulideligt at fiske ude langs kalveboden pga blæst! Så plejer jeg at finde læ inde omkring slusen. Jeg kunne ikke forestille mig at der er mindre chance fra den anden bred ude i kalvebodløbet. Jeg har kun fisket fra Amagersiden, mest fordi jeg bor på amager, hvor det er næmest at tage bussen ud til sluseholmen, og så gå derfra ud langs kalveboden.

   Slet
  2. Ok! Det var min første tur på Sluseholmen med stang. Men ikke sidste. Og jeg tror jeg vil blive ved med at prøve på begge sider. Vandet er flot og gennemstrømningen imponerende inde ved slusen. Jeg glæder mig til at prøve lidt action derude. Knæk og bræk!

   Slet
 3. Hej Allan. Super flot blog for det første. For det andet, så er jeg lidt af en grøn-skolding indenfor fiskeri. Jeg har lige købt mig en stang i Hunters House - og været forbi sluseholmen og kalvebod fælled i dag, for at øve mig på kasteteknik og hvordan en stang anno 2014 fungerer. Jeg fangede ikke så meget andet end tang og søgræs. Et hurtigt spørgsmål: Sluseholmen og kalvebod fælled lader til at være godt bevokset på bunden lige nu.. Men er der andre steder i København, som ikke er i samme tilstand, hvor man må fiske?

  På forhånd tak for hjælpen!

  Anders

  SvarSlet
 4. Hej Anders

  Undskyld det sene svar. Ja kalveboden kan være ret bevokset på denne tid af året. Du kan prøve nogle spots ud til Øresund som er lidt mere mole-agtige. F.eks. Tippen, Lynetten eller Kastrup Havn. Disse steder har dybt vand, og dette kan også være steder hvor du kan møde havørreder her om sommeren. Tjek pladserne her: http://www.sundfisker.dk/kbh.html

  SvarSlet

Send en kommentar