Hjemvandet i påsken


Vejlefjord
I påsken har jeg endeligt kunne komme lidt væk fra storbyen for at besøge familien i Jylland ved  Vejle. Her er jeg vokset op, med udsigt til fjorden (billedet fra mit banner er taget fra min gamle baghave), og kun 100 meter fra et fint lille muslingerev på nordsiden af fjorden som har givet mig min første havørred. Vejret må man sige har ikke været med mig i ferien, så snart som jeg drog mod Vejle faldt temperaturen og blæsten blev stærk, men jeg har alligevel sneget et par ture ind til fjorden. I mit fiskeri i Vejlefjord holder jeg mig kun til et par pladser omkring der hvor jeg har boet, og det er disse pladser jeg har prøvet af i ferien. Af endegrej har jeg brugt små kystwoblere i 10-12gram, f.eks. min yngling, Salty i sort/sølv, men trods rimelige forhold har jeg hverken set eller mærket noget i fjorden. Jeg har altid holdt mig til et par faste pladser i fjorden, og det er nu også lige tidligt nok i forhold til hvornår der plejer at ske noget her omkring, jeg har hørt rygter om at der er lidt mere at komme efter i den inderste del af fjorden.


At tro på fluegrejet 
En af de pænere fluefangede Regnbuer fra påsken
Jeg har i mange år haft en fluestang, men jeg har aldrig helt givet fiskeriet med flue en reel chance. Selvom fluekæppen har været med i Vejlefjord nogen gange, har jeg aldrig givet den mere end en halv times tid før jeg har skiftet til spinnegrejet. Derfor har jeg aldrig fået en rigtig succes med en fluestang i hånden, og dette har jeg fået lavet om på i påsken.Vindforholdene har ikke været gode i fjorden, så det har været i Put And Taken i Hedensted hvor jeg har øvet mig med fluen, og jeg må sige at det gik godt! På i alt 10 timers fiskeri med fluen hen over Påsken har jeg landet 7 Regnbuer. Jeg har fisket med lidt forskellige fluer, både små og store, men det har været forskellige fluer der har gjort udslaget næsten hver gang. En stykke grej der har været meget vigtig er polaroid solbriller, de har gjort at jeg har kunne se fiskene og derefter kaste til dem, hvilket er umuligt hvis man ikke har solbrillerne på. De fleste fisk der har været kontakt til har været fisk der har ligger ikke mere end 1-3 meter fra bredden, så derfor er det et nemt fiskeri at starte med, og det visuelle i fiskeriet er helt fantastisk, at se en fisk stille og roligt svømme efter ens flue for så at svinge væk i sidste øjeblik får virkeligt hjertet til at slå en ekstra gang! Alt i alt har det været fedt at få så stor succes med fluekæppen, og der er vidst ingen tvivl om at jeg fra nu af vil bruge fluestangen til søfiskeriet!

Regnbue på et par kilo taget på fluen. Selvom fangst af regnbue ikke kommer i nærheden af Havørreden figther de alligevel fint.

Jeg har forresten tilføjet en side på min blog der hedder "Tips". Her vil jeg i ny og næ ligge et par fiskemetoder ind. Den første jeg har tilføjet er omkring brugen af Hornfisk på bombardaen.


Kommentarer