Et par fiskeoplevelser i eksamenstiden

På grund af en intensiv eksamensperiode har jeg desværre måtte sande at der ikke har været så meget tid til fiskeri og updatering af bloggen, men et par smut-ture er det alligevel blevet til, både i København og i Vejlefjord.

En stille aften ved kalveboden: 
Sidste weekend smuttede jeg en tur ud for at se om der skulle være noget at komme efter omkring kalvebodeløbet, vejret var fint, næsten vindstille og med god varme. Jeg ankom ved ottetiden og kunne desværre se at der var overflod af skidt og tang ved kalvebodeløbet, men derimod kogte vandet af aktivitet, der var hornfisk der legede overalt 10-15meter ude, så jeg var ved godt mod da jeg monterede en lille gul minigobby wobbler. Det så dog ud som om hornfiskene havde mere lyst til hinanden end at smage på de forskellige wobblere og blink jeg smed i hovedet på dem, og desuden var det besværligt at spinnefiske henover den høje bevoksning af tang. Jeg hoppede derfor op på cyklen og sluttede aftenen af med at fiske ind i mørket for enden af kalvebodeløbet i håb om at en jagende havørred skulle komme forbi, desværre var der intet at komme efter, men hold op en flot og stille aften!

Min plan er at satse på natfiskeriet med store sorte wobblere omkring kalveboden henover sommeren. Strømmen og sejlrenden altså tiltrække jagende, fuldfede ørreder i sommernatten!

Vejlefjord:
50cm havørred fra Vejlefjord, fanget på bobleflåd og hornfisk.
I onsdags havde min far fødselsdag, så derfor gik turen til Vejle tirsdag. Min bror, fætter og jeg besluttede tirsdag aften at smutte ned til den lokale badebro for at se om der var et par hornfisk. Jeg håbede at snyde en fisk med fluestangen, min bror havde bobleflåd agnet med hornfisk, og min fætter have et gammelt blink med silkekrog. Naturligvis var det en konkurence om hvem der kunne fange flest hornfisk! Allerede efter 3-4minutter blev min brors flåd revet under overfladen, vi andre kvitterede selvfølgelig med kommentare som "det løgn!" og "du mister den alligevel", men efter lyden af en hylende bremse, begyndte panikken at sprede sig! "Det er en stor hornfisk! Den går dybt! Det er en ørred, det er en ørred!!" Pludselig blev min bror meget seriøs, den SKULLE op! Efter en kort, men meget intens figth, kunne jeg nettte en flot og blank havørred omkring 50cm for min bror, yes! Endnu engang viste hornfiskestrimler sig at være en yderst giftig agn til ørrederne! Desværre blev det ikke til flere fisk denne aften, og min fætter og jeg måtte se os slået af min brors flotte fangst.


Dagen efter tog jeg et smut ned i fjorden i vaders, væbnet med bobleflåd og hornfiskestrimler for at overliste et par hornfisk, ja måske endda en ørred. Efter et par timer måtte jeg sande at ørrederne ikke var tilstede, men jeg fik da et par fine hornfisk. Hornfiskene blev senere på dagen tilberedt for mine bedsteforædre, og deres glæde ved et par friske hornfisk stegt på panden med katofler til, gør at jeg udentvivl er blandt dem der ser hornfiskens indtagen af de danske vande som noget positivt!   

Kommentarer