Propelfluer i ørredsøen

Ørredguf: Fluer med propel!
I aftes var min bror, en ven, og jeg en smut i den lokale ørredsø i min hjemby i Jylland, Hedensted Put & Take i et par timer. Tidligere idag var jeg ved en nærtliggende grejpusher for at udvidde mit meget begrænsede flueudvalg, jeg er stadig ny i fluefaget! Med næsen i fluerne, stødte jeg på en type fluer som jeg før har læst om i diverse fiskeblade, men aldrig prøvet, nemlig fluer med en lille propel. Det skulle selfølgelig prøves, så der røg et par stykker med hjem (har ingen anelse om hvad de hedder!)  
Fiskeriet startede lidt over kl 19, det var lunt i vejret og der var en smule vind, før har jeg haft succes med mindre fluer, som jeg har laddet dale ned foran fisk der står og soler sig, så derfor blev en lille grøn flue bundet på forfanget. Jeg spottede hurtigt et par fisk, men de ignorede fuldstændig fluen! Jeg skiftede til en anden af de små søer og placerede mig der hvor vinden stod på og monterede den sort/hvide propelflue. Foran mig, var der nu 3-4 aktive regnebuer, jeg tog fluen ind i lange, rolige tag, og efter flere interesserede ørreder, blev fluen inhaleret af en ørred på 3kg+! Fisken leverede en flot figth, med stærke udløb som regnbuenørreden da også er kendt for! En del bevoksning i søen gjorde fighten mere spændende, og her kom min kl 8 stang da også til sin ret, selvom den er i den tunge ende til søfiskeriet! Fisken bliver håndlandet, og i løbet af de næste 15minutter kom endnu et par små fine regnbuer på land, begge på samme flue!

Regnbueørred fanget med propelflue.
Ved alle tre hug, lagde jeg mærke til fiskenes jagtmetode: Først svømmer fisken direkte mod fluen og ser den an, hvis fisken beslutter sig for at hugge, drejer den ud til siden og svømmer i en cirkel rundt om fluen for at komme om bag den, for så at sætte farten op og angribe fluen bagfra! Derfor er det vigtigt at holde hovedet koldt når fisken i første omgang drejer fra.  

Alt i alt et par fine timer ved søen, jeg tror vidst at propelfluen har en plads i flueboksen fra nu af!


Kommentarer