Fiskeri i St.Jørgens sø

I forbindelse med Naturens dag blev der idag åbnet op for fiskeri i St.Jørgens sø i København. Søen ligger på min cykelrute når jeg skal i skole, så derfor har jeg tit tænkt over hvad der gemmer sig den. Efter Gunki streetfishing konkurencen blev det dog klart at der gemmer sig store fisk i de københavnske søer! Jeg ankom til søen ved 11 tiden og kunne allerede se en del fiskere rundt omkring ved søen, jeg rigger hurtigt til ved bredden langs Gyldenløvesgade. Gedde agn var der desværre ikke mange af i boksen, da jeg ikke normalt gør særligt meget i fiskeriet efter gedder, men en Abu Reflex spinner i "H-Tiger" farve blev da fundet frem og sat for enden af gedde forfanget. Efter et par hurtige kast kunne jeg hurtigt konstatere at der var stor bevoksning i vandet, hvilket gjorde fiskeriet besværligt igennem hele dagen. Det varede ikke længe før små hidsige ryk i linen fortalte mig at en lille aborre have taget spinneren, den kom hurtigt ind og blev afkroget og genudsat, og var desuden en ud af 10-12 aborre der var oppe og hilse i løbet af dagen.

En af søens små Aborre
Fin Gedde fra St.Jørgens sø.

Som dagen skred frem fandt folk hurtigt ud af at gedderne ikke var nemme at få i tale, jeg selv havde kun set en enkelt blevet fanget. Jeg rykkede mig lidt rundt i søen og prøvede alle steder af hvor jeg kunne komme til, der måtte simpelthen søges en masse vand af! Klokken lidt over 13 begyndte troen på en af storbyens gedder at falme, samtidigt var det blæst betydeligt op. Jeg fiskede alligevel videre fra et spot ved det store piletræ midt på søens lange side, langs "Svineryggen". I et langt kast faldte der endeligt et hug som ikke bestod af små aborreryk, denne gang var det tunge og rolige rusk der forplantede sig noget længere ned i stangen, sådan! Jeg figthede fisken stille mens den tog små rolige udløb. De første fem meter fra kanten var fuldstændigt tilgroet med grøde, så jeg prøvede at holde fisken højt i vandet, desværre satte den sig solidt fast i grøden, pis! Tanken om at skulle i vand til knæene tiltalte mig absolut ikke, så jeg valgte at give fisken helt slap line så den selv kunne finde ud, det virkede gudskelov og fisken er stadig kroget! Kort efter kunne jeg afkroge en fin gedde på omkring 3 kg i vandkanten. Jeg fiskede lidt videre men det blev ikke til mere end et par små aborre resten af tiden, dog så en jeg en fin aborre på kiloet blive fanget i bunden af søen. Fangsterne blandt de andre gæster var også små, og jeg hørte ikke om andet end fangsten af en enkelt anden gedde. 

Arrangementer som dette er efter min mening med til at styrke lystfiskernes identitet i storbyen positivt, og det var fedt at se et solidt fremmøde af forskellige fiskere, både de mere erfarne, men også familier med deres børn. Det glædede mig også at besvare spørgsmål fra de mange interesserede forbipasserende, som alle var positivt indstillede overfor fiskeriet.

Kommentarer