Endelig fiskevejr igen

Siden kulden for alvor kom har jeg kun været ved vandet en enkelt gang. Ikke siden Søndag for ti dage siden har jeg været ved Sluseholmen, og her var der ikke meget at komme efter. På grund af isen var der lige som sidste år på denne tid mange fugle, fordi Sluseholmen i meget kolde perioder kan være det eneste sted med åbent vand hvor fuglene kan søge føde. Turen gav ikke fisk, og jeg er overbevist om at de mange fugle er medvirkende til dette.
Spottet mellem Sjællandsbroen og togbroen

Idag havde jeg endelig tid til at komme en smut ud med snøren efter skole, og derfor tog jeg afsted mod Sluseholmen. Med brændende fiskefeber ankom jeg ved 13tiden og monterede et Hansen Herring Inline gennemløbsblink i rødsort. En lokal fortalte at isen forsvandt for et par dage siden, og at der kun var landet en enkelt fisk siden da. Tankerne blev ledt mod vanvittige historier omkring når isen brækker i fjorde med et fantastisk fiskeri til følge, så derfor var jeg stadig positiv. Om ikke andet var det dejligt at være ude mens der var plus grader.  


Havørredfiskeri i København
Ved 13.30 tiden skiftede jeg til et mindre Hansen blink pga. lav vandstand. I et tværstrøms kast hvor jeg lader den stærke strøm give blinket liv hugger et ilter fisk og ruller rundt i overfladen! Med det samme glemmes flere ugers dårligt fiskevejr, og tankerne varmes af de velkendte rusk for enden af linen for bare at forsvinde 10 sekunder efter! Efter et par højlydte bandeord sender jeg blinket afsted mod samme spot, og til min store overraskelse hugger endnu en fisk! En flot sølvblank havørred må efter et par minutters figth overgi sig. En flot 43centimeters fisk på knap et kilo. 

Hansen blinket som Havørreden ikke kunne står for!
Mit råd er stadig at fiske dybt og langsomt, men også at bruge strømmen til at lade blinket gå roligt i midten af vandsøjlen. Af en eller andet grund har alle havørreder som jeg har fanget i år hugget på endegrej i rød/sort, så denne farve kombination kan klart anbefales.  

Kommentarer