Amager Strand - et besøg værd

Denne vinter har jeg brugt det meste af min fisketid i Sluseholmen, det har da også givet nogle pæne fisk, men jeg har længe tænk på at udforske området omkring Amager Strand mere.
 
Det har været et koldt forår, meget koldt, fisketomt for mit vedkommende, så da jeg for et par uger siden tog til Amager Strand, var det med en forhåbning om at mærke de velkendte rusk for enden af linen. Efter en times tid mærkede jeg endeligt et hug, i næste kast rejste den velkendte bølge sig bag blinket, varmen spredte sig i hele kroppen! Til trods for at den fulgte med ind flere blev det ikke til fisk på denne tur!

Smuk lille havørred fra Amager Strand.

I denne weekend har jeg haft to ture til Amager Strand siden, og begge gange fanget flere fisk. Mit fiskeri foregår for det meste i "lagunen", her er der stor variation i vanddybden, med store flade arealer og dybere områder med mørk bund. Det lugter af havørred! Med cyklen kommer jeg nemt rundt og kan fiske forskellige steder for at opsøge havørreden. De fleste steder kan fiskes fra land, men jeg er sikker på at et par waders vil være en god ide på nogle strækninger.Bådrampen som er gratis at benytte!
Jeg startede mit fiskeri lørdag eftermiddag, og efter en times tid huggede en ilter lille havørred! Efter flotte krumspring fik den friheden igen. For enden af linen sad et kobberfarvet Møresilda blink, og flere fisk var oppe og vende, de fleste omkring målet, men ingen over desværre! Et par fisk over målet fulgte dog blinket helt ind, men de lod sig ikke snyde. Selvom vandet kun er 2-4grader, er det tydeligt at der skal fart på agnen før fiskene er interesseret.

Idag var jeg igen ved samme plads, igen var der flere undermålere på land, så jeg besluttede at rykke meget rundt i lagunerne for at søge efter større fisk, desværre uden held. 


Lille blankfisk fanget på kobber Møresilda 18gr.
Hjemmefra
Amager Strand har sin egen vejrstation, derfor er det dejligt nemt at tjekke de præcise vejrforhold hjemmefra. Tjek DMI ud her. På Amager Strands egen hjemmeside er der endda tre webcams som sender live fra stranden, det er der ikke mange kystpladser der kan prale med!Mangfoldighed
Amager Strand er velbesøgt af mange forskellige mennesker, næsten ingen af dem er fiskere, så derfor er det vigtigt at man ikke er typen der lader sig genere af glade stenkastende
børn, fjernstyrede både, eller kitesurfere da disse
med sikkerhed er tilstede, især i weekenderne.
 


Nordmolen
Regler ved området
Fiskeriet er tilladt uden for badesæsonen, fra 1.Oktober til 30. April. Dog ikke ved dykkerbanen. Se kort med regler her.


Kommentarer