Hornfisk!

Maj er måneden hvor hornfisken gæster den danske kyst for at gyde, og for de fleste lystfiskere er dette en kærkommen gæst! Siden første uge i Maj har jeg selv været ude et par gange på Amagers kyst efter "den lange sild" som min fætter engang kaldte den.

Hornfisken er nem at fange og figther fint i forhold til dens størrelse, derfor er Maj måned helt eminent til at invitere familie eller venner som ikke fisker på fisketur ved kysten. I disse dage er fiskene nærmest overalt på kysten, og der er næsten fangstgarenti, derfor kan jeg kun anbefale at få inviteret dine nærmeste på en omgang hornfiskeri! Selvom fisken kan være besværlig at spise pga. af de mange ben, er den yderst velsmagende, både på panden, i rygeovnen, eller direkte på grillen ved vandet.

Hornfisk fra Øresund, fanget på blink og silketråd.
Her er et par af de mest almindelige metoder til at fiske efter hornfisk:

Blink: 
Spinnefiskeri med blink er en enkel og effektiv metode til at fange hornfisk. Jeg bruger for det meste "Møresilda" blink i 18-22 gram, det kaster godt, og er desuden tit på tilbud. Spin gerne hurtigt ind! Trekrogen kan sagtens skiftes ud med silketråd, som filtrere sig ind i hornfiskens næb, husk dog at der ikke skal gives modhug. Har fisken svært ved at "hægte" sig på tråden, så prøv et langt spinstop, fisken samler tit blinket op mens det daler! 

Bobbleflåd: 
Et almindeligt bobleflåd fyldt godt op med vand, så det kan kaste langt, en lille trekrog som monteres omkring 1-1.5meter under, med sild eller hornfiskestrimler på krogen, er en rigtig solid metode til at lokke hornfisken til at hugge. Husk at lade fisken få godt fat før der gives modhug! Udebliver huggene så prøv at spinne langsomt ind. Husk et splithagl eller to til at få krogen ned i vandet.

Se evt. under fanen "tips" her på bloggen og se en glimrende metode hvor der bruges bombardaflåd agnet med hornfiskestrimler.

Kommentarer