Makrel på flue

Lige nu er fine chancer for at møde makrelstimer helt inde ved kysten, derfor tog jeg for en uges tid siden ud på Amagers stensætninger for at prøve mig med fluefiskeriet efter den lynhurtige flotte fisk!
Da jeg tidligt på eftermiddagen ankom til vandet omkring prøvestenshavnen spottede jeg med det samme en stime makreller der plaskede rundt i overfladen længere ude, stimen kom med jævn mellemrum helt ind hvor jeg uden besværligheder kunne nå den med min klasse seks fluestang. Flere fluer blev prøvet af, både farverige, små og store, og mange fluer fik flere fisk til at vise interesse, men ingen hug! Fluehjulet var monteret med en synke WF line og et hurtigtsynkende poly forfang, men dette var slet ikke nødvendigt da fiskene mest blev spottet lige under overfladen.

Da jeg monterede en rejeflue i naturlige farve og strippede den hurtigt ind kunne en makrel ikke modstå fristelsen og huggede aggressivt! Fluestangen krøller godt sammen, og den lille fisk kvitterer med flere små udløb, en sand nydelse på fluestangen!

Det blev ikke til flere fisk, men jeg har helt sikkert fået øjnene op for flue-makreller, og så endda tæt på min bopæl på Amager!

Kommentarer