Streetfishing i indre København

I forbindelse med Naturens dag i søndags var der endnu engang åbnet op for fiskeriet i Københavns søer. Søerne holder massere af fisk, og derfor begav min kammerat Christian og jeg os ud blandt joggere, hundeluftere og barnevogne til en omgang streetfishing.Vi ankom til søerne lidt i ti hvor fiskeriet måtte begynde, og efter den obligatoriske kop kaffe startede vi fiskeriet i det ene basin af St. Jørgens sø. Ligesom sidste år var der stor bevoksning i søerne, og dette gjorde spinnefiskeriet svært mange steder. Vejret var godt med massere af sol, måske ikke de bedste forhold for søens gedder, men til gengæld perfekte forhold for os fiskere.
De første timer bød på et par små gedder på 20-30cm og lidt aborre, vi rykkede meget rundt i søerne for at fiske så meget vand af som muligt, også selvom der var mange fiskere der gjorde det samme. Først efter middagsmaden og flere kaffepauser på byens bænke skete der noget!
En flot gedde fanget lige ved Planetariet
Vi var nu kommet ned i hjørnet ved Planetariet, og jeg havde monteret en Abu refleks spinner. Efter flere små hug blev spinneren inhaleret lige før det inderste grødebælte. Endelig en fisk med lidt størrelse! Efter en kort fight på lavt vand kunne jeg håndlande, fotografere og genudsætte en flot gedde. Bare kort tid efter krogede Christian også en flot gedde i denne del af søen, denne gang på en stor gummifisk fra Savage Gear i naturlige skalle farver fisket hen over dybt vand. Resten af dagen gik med flere kaffe pauser og enkelt lille gedde.

Alt i alt en helt fantastisk dag i indre by, det så ud til at både fiskere og tilskuere fik en god oplevelse. Det var min opfattelse at der blev lavet en del gedder omkring 2-3kilo, og enkelte større fisk.

Søerne i København har et stort potentiale, og jeg håber at der bliver åbnet mere for fiskeriet her. Jeg ved der allerede bliver arbejdet på dette, og jeg håber at der kommer en løsning hvor vi fiskere kan være med. Jeg tror vi fiskere kan hjælpe med at skabe flere muligheder, og dette har jeg skrevet et blogindlæg omkring på den nye Fishing Zealand hjemmeside som kan ses her http://fishingzealand.dk/streetfishing/skab-mere-fiskeri-i-byerne/
Kommentarer