Badesæsonen er forlængst væk og vandtemperaturen på kysten er kommet ned under ti grader, dette betyder at torsken igen begynder at jage så tæt på de Københavnske kyster så de kan fanges fra land. I sidste uge tog jeg derfor den kolde sæsons første torske-smuttur, og som noget nyt var det den lille UL-stang der kom med!
En fin torsk fra Øresunds kyst, taget på UL-grejet |
Efter en lille cykeltur fra min bopæl på Amager ankom jeg ved 15tiden til Øresunds kyst omkring prøvestenshavnen. Fuld af forventning monterede jeg min ynglings kystagn, en sort/rød Salty wobler i 18gram, på min lille ultra lette spinnestang. På pladsen bliver der hurtigt 10-12 meter dybt, og det er min erfaring at torskene ved sådanne stensætninger kommer helt ind blandt stenene for at jage. Derfor kan man sagtens komme i kontakt med torskene, selv om en UL-stang ikke kaster særligt langt.
En stærk strøm på pladsen skar tæt på land, derfor havde kystwobleren svært ved at komme ned til bunden hvis jeg kastede længere en 15 meter ud. Derfor blev det korte kast i håbet på den første kysttorsk i lang tid. Efter en halv time blev min agn aggressivt inhaleret tæt ved bunden, men kun få meter fra stensætningen! Den lille stang krøllede godt sammen, og en ilter torsk tog hurtigt et par små udløb før den overgav sig og fulgte med op. En flot torsk på omkring to kilo gled kort efter ind i fangstnettet og kom sikkert på land. I maven havde den både en krabbe, en reje og småfisk. Selvom jeg ellers ikke normalt bruger spinkle stænger på kysten var UL-stangen med en kastevægt på 2-8gram alligevel med til at gøre en torskefigth en del mere livlig end normalt. Det kan sagtens anbefales at prøve! Dagen bød på et par mindre torsk mere, og endnu flere bud efter wobleren.
Led efter torskene på de dybe stræk af stensætningerne, og vær ikke bange for at fiske helt tæt kysten, samtidigt med at der fiskes dybt. Især dagens sidste par timer syntes at lokke fiskene helt ind, og her kan man sagtens finde flere flotte fisk.
Kommentarer
Send en kommentar