Kystfiskeri efter torsk

Meldinger om kysttorsk i Øresund har det sidste stykke tid ikke været til at overse. Igår tog en kammerat og jeg en smut-tur ud til kysten for at se om vi mon også kunne få torskene i hugget fra land. Efter et par timers fiskeri var vi ikke i tvivl; der er gang i kystfiskeriet efter torsk!

UL-stangen bøjer mod en forårstorsk.
Vi startede fiskeriet ved 16tiden ved området omkring prøvestenshavnen, hvor vi havde en frisk fralandsvind. Med mig havde jeg som sædvanligt min UL-stang som efterhånden har været med på en del torsketure. 

Allerede efter ti minutters fiskeri kan jeg se Christians stang bøje mod en ilter lille torsk som har taget hans Møresilda blink langt nede, men tæt ved bredden. Selvom fisken afkroger sig selv inden vi får et ordentligt kig på den vil glæden ingen ende tage, der er fisk! Endelig! Det skal ikke være nogen hemmelighed at vores øvrige kystfiskeri de sidste måneder har været meget sløjt, så da vi de næste par timer har op imod ti torsk på land er det ren fiskeglæde. 

Strømmen er stærk allerede omkring ti meter ude, og dette betyder at mine små 15-18 grams kystblink har svært ved at komme ordentlig ned, dette er helt klart et af de negative sider ved UL-fiskeriet efter torsk. Til gengæld lader jeg tit blinket stå i strømmen, og her oplever jeg flere gange at kroge små torsk, som kvittere med herlige figths på den lille stang. Selvom vi rykker væk fra strømmen og kun fisker henover 5-6meters dybde står fiskene stadigt tæt på land, derfor kan jeg sagtens nå fiskene med det spinkle gear, endda med en 0.17 fletline, som absolut ikke kaster langt. 
De fleste fisk vi fanger er fisk omkring målet, derfor er det kun et par stykker der ryger med hjem til aftensmaden. Størrelsen betyder dog ikke så meget, foråret er kommet, og det er bare med at komme ud og nyde det! 


Kommentarer