Fluefiskeri efter torsk

I den seneste tid har torskefiskeriet fra kysten været yderst givtigt. Med UL-gearet har jeg fanget godt med torsk tæt på land ved solnedgang, og fiskene har i stor grad været fyldt med småfisk og rejer. Derfor har jeg de seneste ture byttet spinnestangen ud med fluestangen, og det har i den grad været effektivt!
Torsk fanget på fluestangen lige før mørket tog over

Jeg starter typisk mit fiskeri en halv time før solnedgang, det er her jeg med spinnestangen plejer at få de første torsk i tale længere ude. I takt med at lyset bliver svagere og svagere begynder torskene tit at søge helt ind til stensætningerne, og det er her fluestangen bliver effektiv!

Fluestangen jeg bruger er en klasse 6 monteret med en WF synkeline med et hurtigtsynkende polyforfang og 1.5 meter monofil 0.23 line, typisk med en pattegris-lignende flue for enden. Det kræver lidt tålmodighed at lade fluen synke godt ned, og når indtagningen begynder er fluen ikke langt fra land. Er der strøm på pladsen lader jeg gerne linen drive helt tæt langs land. Det er min erfaring at mange torsk jager blandt stenene, og her har fluefiskeren god chance for at lokke de sultne torsk til at hugge. Indtagningen skal foregå i roligt tempo, gerne med små nyk. Hvis jeg mærker fisk stripper jeg en gang og lader så fluen svæve i nogle sekunder, dette har vist sig at være meget effektivt! Denne metode er svær på en spinnestang da du hurtigt mister meget endegrej mellem stenene.
Fiskeriet topper typisk lige før det bliver helt mørk, så her er det bare med at hænge på. Når mørket er kommet kan et par selvlysendeperler eller en selvlysende flue holde lidt liv i fiskeriet, men jeg plejer dog at slutte af når det er blevet helt mørkt.
Fluestangen giver fede fights med selv mindre torsk, men fluelinen kan hurtigt blive indviklet i stenene. Jeg ejer ikke selv en linekurv, men jeg er sikker på at den ville være god at have med.

Prøv det!

Kommentarer