Kysttorsk med Savage Gear Cannibal

Endnu engang står jeg på stensætningen på en af mine aftenture ved Øresunds kyst, endegrejet som jeg har testet de sidste ture når kun lige ned omkring bunden før en ilter torsk rusker for enden af min line. Min lille UL-stang bøjer helt ned i korken mens jeg roligt arbejder fisken op langs stenene. Fisken søger hurtigt ind mod de trykke sten 10 meter under mig og sætter min lille stang på hårdt arbejde. Efter en kort og intens fight lander jeg den fine 50centimers torsk, endnu en fisk er faldet for min nyeste agn i kassen, jiggen.


Flot torsk fra Øresund, taget på en Canibal jig fra Savage Gear
På det seneste har jeg brugt små jigs eller "shads" fra Savage Gear i mit torskefiskeri. Modellen jeg især har haft positive erfaringer med er den nye "Cannibal" på 8cm.
Når der fiskes efter torsk kan det tit være svært at nå bunden hvis der ikke bruges kystagn eller kastepirke i den tunge ende, og med de små stænger jeg normalt bruger er det ikke altid en mulighed at bruge disse. Ved at bruge jigs kan man bruge en forholdsvis let agn, men stadig komme hurtigt ned. Dette er fordi jigs synker næsten helt vertikalt med jighovedet først, istedet for at "vugge" som et blink. Selvfølgeligt kommer man ikke særligt langt ud, men min erfaring er at torskene alligevel står tæt på stenkanten i aftentimerne.

Canibal har en paddletail, og derfor kan den sagtens spinnes langsomt ind som normale blink og stadig have en effektiv gang i vandet. Samtidigt kan den også jigges og her har jeg tit oplevet at torsken hugger mens jiggen daler. Det kan også være effektivt at lave små jigbevælgelser samme sted, især hvis man har fået små hug.

Jeg har især haft gode erfaringer med lyse farver de sidste uger. Når mørket har lagt sig har den selvlysende udgave også givet rigtig fine torsk.
Kommentarer