Aborre elsker damefluer

I perioder hvor tiden er knap til fiskeriet tager jeg oftest små smut-ture ud til mit lille aborrespot i Ørestaden. Ved de seneste ture har jeg haft min klasse 4 fluestang og en håndfuld lyserøde fluer med, og dem elsker aborrene!

Efter en kort cykeltur med fluestangen på ryggen ankommer jeg til det lille spot som tit holder en del aborre. De er ikke store her, men det er hvad man må forvente inden for storbyens grænser, desuden er det små livlige aborre stadig sjove på den lette fluestang.

Efter at være gået lidt rundt for at finde fiskene rammer jeg en stime hugvillige fisk, og den lille lyserøde flue snyder hurtigt de første 5-10 små flotte aborre!

Fluerne jeg bruger binder jeg på størrelse 6 eller 8 kroge, med kuglekædeøjne, hale af pink marabou og krop af pink flash-dubbing blandet med lidt marabou fjer. Se fluen jeg bruger ved at trykke her.

Især i de kolde måneder har jeg tit rigtig gode erfaringer med de lyserøde farver til aborre. Indtagningen varieres, og aborre er tit at finde tæt på bunden.

Kommentarer