Årets første kysttorsk i Øresund

Efterhånden er jeg blevet ret glad for Øresunds stensætninger når det gælder torskefiskeri på det lette grej. Forleden cyklede min bror og jeg en lille tur til kysten i håbet om lidt rusk i linen. Jeg skal være helt ærlig og sige at vinteren ikke har budt på særligt mange fangster for mit vedkommende, så da jeg endelig stod med en pæn kysttorsk der ihærdigt prøvede at flygte med mit blink i munden var det med et kæmpe smil på læben!

Vi startede fiskeriet ved femtiden, og allerede efter et kvarters tid havde min bror et par forsigtige hug. Da jeg gik lidt hen af stensætningen for at tage endnu et kast kom forløsningen - min stang blev bøjet kraftigt mod en ilter forårstorsk bare 15 meter ude, endelig! Jeg holdte fisken hårdt for at undgå at den flygtede ned blandt stensætningens ubarmhjertelige skarpe kanter, så efter en kort fight kunne jeg håndlande årets første torsk.

Bare ti minutter senere stod min bror også med fisk på, og kunne ligeledes lande en flot torsk til aftensmaden.

Jeg benytter langt hen af vejen helt almindelige havørredblink når jeg fisker torsk - denne gang et Sølvpilen blink på 24 gram i tobisfarve. Det kan være svært at nå bunden, hvis der er kraftig strøm, men til gengæld kan jeg give blinket en langsom lokkende gang når blinket når tæt på bredden , og det er tit her, torskene står og venter på deres aftensmad. Er der kraftig strøm skal man heller ikke være bange for at lade blinket stå og flakse i strømmen mens det synker mod bunden, det kan tit udløse hug.

Foråret er igang, og det er bare med at komme afsted!


Kommentarer