Medefiskeri efter brasen

Solen er ved at gå ned over Amager og wagglerflådet danser stille og roligt på overfladen halvanden meter ude i den lille kanal, der er helt sikkert noget der har fat i mit majs for enden af linen. Er det mon en lille karpe, en søkarusse, eller en stor skalle? Skal jeg vente med modhugget eller løfte med det samme? Jeg løfter stangen resolut og mærker med det samme de tunge rolige rusk fra en flot brasen der hurtigt overgiver sig, for derefter få lov til at svømme roligt tilbage i sit rette element. Situationen gentager sig mange gange på bare et par timer ved den lokale kanal. 

Når den danske sommer for alvor har taget til og havørreder, torsk og hornfisk bliver sværere at få i tale plejer mine små aften-medeture at tage til. Især brasenfiskeriet kan være særligt godt på de varme sommeraftener. Brasen findes næsten i alle ferske vande, og de er for det meste ikke svære at få i tale i kanten af søen eller små kanaler.

Min bror og jeg har haft rigtig mange små ture, og flådfiskeriet kan være helt fantastisk afstressende efter en lang dag på jobbet.

Det er en god ide at forfodre hvor man vil fiske. Jeg blander typisk en pakke rasp, lidt majskorn og lidt vaniliesukker med lidt søvand så det kan formes i håndstore bolde der kastes ud halvanden meter fra bredden.

Jeg bruger små wagglerflåd til fiskeriet. Det tynde flåd skal afbalanceres med små splithagl så det trækkes ned og står oprejst i vandet med kun toppen over overfladen. Med disse flåd mærker fiskene ikke meget modstand når de tager agnen.

Som agn er ganske almindelig dåsemajs rigtig gode. Også toastbrød eller regnorme er klassiske medeagn. Det er vigtigt at krogspidsen altid kan ses efter man har monteret agnen, så kroger den meget bedre. De store brasen søger for det meste føde ved bunden, derfor er det vigtigt at agnen enten ligger på bunden, eller lige over. Er der mange fisk på fiskepladsen oplever jeg dog tit at de især tager agnen mens den daler mod bunden - derfor er det en god ide ikke at have sit splithagl for tæt på krogen, da agnen ellers daler for hurtigt.
 

Vil man vide mere om medefiskeri er der massere af inspiration på bloggen MedeFighter, tjek den ved at trykke her.

På Jens Bursells hjemmeside kan man gratis hente hans bog "Medefiskeri". Jeg kan klart anbefale at læse et par kapitler hvis man vil vide endnu mere om medefiskeriet. Hent bogen gratis ved at trykke her. 


Kommentarer