De svære regnbuer i det gode vejr

Høj sol, ingen vind og massere flotte regnbueørreder der svømmer dovent rundt uden rigtigt at vise interesse for fiskerens agn. Situationen er kendt for de fleste der tager i Put & Take i den varme del af året. Men hvad gør man så? Jeg befandt mig lige præcis i disse forhold da jeg i sidste uge besøgte Simons Put & Take, en af de velbesøgte søer lidt uden for København.

Vejret var helt fantastisk omkring middagstid, og jeg kunne tage jakken af selvom efteråret allerede havde meldt sin ankomst. Med mig havde jeg min klasse 4 fluestang monteret med en flydeline. Simon havde som sædvanligt fyldt søen godt op med flotte regnbuer, og mange af dem svømmede roligt rundt ved overfladen. Min tilgang til disse fisk er egentligt ret enkel - der kastes til sete fisk indtil de reagerer. Er der ingen positiv reaktion prøves nye fisk, nye fluer eller ny indtagningshastighed. Man kommer snildt igennem 10 fluer.

Jeg gik stille og roligt igang. De fleste fisk reagerede slet ikke, eller blev skræmte når fluen nærmede sig. Denne metode kræver tålmodighed og ikke mindst et godt psykisk helbred, især når fisk nummer 20 ikke viser nogen interesse!

Men det kan betale sig at blive ved. Endnu et kast på omkring 10 meter med en olivengrøn Wolly Bugger med hvid hale landede en meter fra en af søens flotte bronzeregnbuer. Med et hurtigt halesvip vendte fisken og accelererede hurtigt mod fluen for sekunder efter at smække kæberne omkring den. Den lille lette fluestang krøllede godt sammen, og en fisken leverede en herlig figth indtil en venlig mand nettede den for mig. Et kæmpe smil bredte sig ud i hele mit ansigt, især fordi det var lang tid siden at min fluestang har været så krum.

Der kan være flere metoder til at snyde disse ørreder. Nogle vælger at montere synkelinen for at nå ned til de køligere vandlag i håb om at fiskene her er mere hugvillige. Det kan især være givende at sætte vækkeuret tidligt og være klar ved solopgang, da fiskene her tit er mere fødesøgende. Senere på eftermiddagen og aften kan også være givende, hvilket Simon da også beviste ved at lægge en håndfuld flotte fangster op på Facebook senere på aftenen.

...men der lå min fisk allerede og simrede på panden.

Kommentarer