Så er der kysttorsk

Vinteren har været lang og mørk, som den altid er! Endelig kom en af de aftener ved Øresunds kyst som er hele ventetiden værd. Vejret var perfekt, en svag fralandsvind og sol. Den lille aftentur bød både på hugvillige forårstorsk, en glad ung dreng der for første gang holdte en friskfanget torsk, en ny lovende metode til torskefiskeriet og så var det en af de heldige dage hvor jeg havde lokket min kæreste med til vandet!


Vi ankom til Prøvestenshavnens  stensætninger ved 18tiden. De mange lovende rygter om bidelystne kysttorsk omkring København hjalp bestemt på min forventning. Det var i aften den lange mørke vinter med alt for få fiskerdage skulle stoppe.


Mens solen stille og roligt forsvandt kunne jeg næsten ikke vente mere, nu måtte de snart være her!
På min line sad der noget nyt. For et par uger siden skrev Jacob fra Jaxx.dk til mig og spurgte om jeg ikke ville prøve texas rigget til mit fiskeri efter kysttorsk. Jeg havde allerede haft øjnene på metoden, så nu fiskede jeg med en lækker lille Liich Curlytail softbait i farven "Flashy Herring" monteret som Texas-rig med en 10grams Bulletweight. 


Endelig kom hugget fra den første torsk. Ikke langt fra land sugede en ilter torsk min softbait ind i kæften, og den smalle Ul-stang krøllede som sædvanligt helt sammen. "JAAAAH" råbte min kæreste, som allerede havde givet op og fundet kameraet frem.
 En ung dreng ved navn Muhammed havde fisket ved siden af os med sine to venner var netop på vej hjem uden fangst. Jubelråbet fik dem til at vende om, og nu kunne Muhammed for første gang se en fisk blive fanget. Torsken gjorde hvad den kunne for at flygte ned mellem stenene, men måtte til sidst give op og glide stille ind i min hånd.
 
Muhammed takkede ja til at få fisken med hjem, og jeg fik til gengæld lov at se en en ung dreng der for første gang, lidt nervøst, skulle holde en friskfanget torsk, helt fantastisk oplevelse!


Nu var torskene der. Den næste halve time bød på fire mere, alle på den lille softbait. Det var absolut ikke de største torsk i Øresund, men Ul-grejet giver en god oplevelse, selv med små fisk.


Det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger Texas-rig, og er man interesseret har Jacob skrevet lidt om rigget. Tryk her for at læse mere. 

Det er bare med at komme afsted, foråret er kommet, og torskene er sultne! 
 

Kommentarer