Fiskeri efter forårets torsk

Det er ved at være en tradition at jeg laver et indlæg når jeg fanger min første kysttorsk i foråret. I sidste uge var jeg for første gang i år, ude for at se om det gode forårsvejr havde lokket torskene ind til kysten, og det havde det! To aftenture til Amagers kyst gav endelig de længe ventede rusk for enden af linen.
I starten af ugen drog vi tre mand afsted mod stensætningerne omkring Prøvestenen. Som sædvanligt startede jeg ud med et rødt Hansen Fight blink og fiskede koncentreret og langsomt langs bunden. En frisk fralandsvind sørgede for vand uden for meget græs og ingen bølger, så kontakten til agnen var helt perfekt.

Det er altid spændende på de første ture, er torsken mon kommet? I solens sidste stråler kom de små velkendte hug på blinket. Torsken ved bunden huggede tre gange før jeg satte krogen, og så bøjede min lette stang godt ned mod fisken. Lækkert! To minutter efter fik min bror også fisk, og så forsvandt fiskene et stykke tid.

Da lyset næsten var væk nåede Dino netop at sige at det nok var tid til at pakke sammen, før min bror endnu engang stod med fisk. Som sædvanligt var det mig der stod for at lande fiskene med net eller hænderne, og efter jeg landede min brors fisk, og næsten skvattede i vandet, måtte jeg kæmpe mig over stenene og lande endnu en fisk ved Dino. Rollen som "lander" er ikke altid nem - men af en eller anden grund er det altid mig der ender med den.

Jeg oplever tit at torskene har korte hugperioder, hvor flere får fisk, for derefter at forsvinde igen. Måske kommer torskene ind i små stimer, og svømmer langs stensætningerne. Turen endte med at give seks fisk i alt.

Dagen efter smuttede vi til Amager Strandpark, for at se om torskene også kunne findes på det noget lavere vand. Denne gang var vi først ved vandet sent, men jeg nåede alligevel at lande og genudsætte en enkelt flot kysttorsk. Amager Strand er et rigtig godt spot, hvis man vil have en hurtig fyraftenstur - der findes parkering tæt ved vandet, og man er hurtigt igang med at fiske.

Her er tre gode råd hvis man vil i kontakt med torskene på kysten: 

1. Fisk ved solnedgang.
2. Fisk ved stensætninger eller moler med mindst 3-4 meters dybde.
3. Fisk roligt og koncentreret langs bunden, og glem ikke at torsken går helt tæt på land, i takt med at lyset forvinder.

Tryk her for at læse om to nemme pladser til torsk i København 


Der er ingen tvivl - torsken kan fanges ved kysten nu!

Kommentarer