Rimter på flue

Skumfluen når kun lige at lande på modsatte bred, før den bliver inhaleret af en rimte i overfladen. Den giver en herlig kamp på min klasse 4 stang, inden den roligt glider over netkanten for at blive hurtigt genudsat. På en stille sommeraften befinder jeg mig i den lokale å som er fuld af rimter der cruiser lokkende rundt nær overfladen. De tager ikke hvad som helst, men jeg får alligevel 3 flotte rimter, som alle tager skumfluer i overfladen.

Jeg har klippet en lille stemnings-film sammen fra aftenen, hvor jeg kroger og lander en af åens pæne rimter. Se med her under. 

                                                   

Rimten, som mest af alt ligner en forvokset skalle, er en perfekt fisk hvis man vil prøve tørfluefiskeriet i åen. Finder man de rigtige steder kan rimten nemlig findes i rå mængder, og de er til at overbevise med skumfluer eller klassiske tørfluer, uden man behøver at være tørflueekspert! 

Jeg brugte blandt andet fluen "skumbillen" som jeg havde bundet ved hjælp af Daniel D Holms gode instruktionsvideoer på Youtube. Den kræver ikke de store fluebinde-evner, og er heller ikke så dyr i materialer. I nogle tilfælde gav jeg små ryk i fluen, og dette fik tit fiskene til at vise interesse. 

Er fiskene ikke til at lokke med skumfluerne kan det anbefales af smide lidt brød i overfladen og vente til fiskene begynder at spise det, og så kaste en lille simpel "brødflue" med lidt hvidt skum ud blandt brødet. Har man spinnestangen med kan man også "dappe", hvor man helt simpelt kaster sin krog med et stykke brød på, ud blandt det andet brød på overfladen.
At fiske med sin flue eller et stykke brød på overfladen giver en fantastisk, og til tider nervepirrende, oplevelse af fiskeriet, hvor man ser fiskene stige og inhalere agnen. Husk de polariserede solbriller! 


Kommentarer